lördag 14 november 2009

Utställningstrim Cocker

Att lära sig nya saker är alltid roligt och framförallt väldigt nyttigt! Det händer mycket nytt i trimvärlden och naturligtvis var jag där för att ta del av kunskapen. Idag arrangerade cockerklubben en kurs i utställningstrim på Tassarnas Trim i Linköping. Kursledare var Monica Forsander från Kennel Manaca´s. (Besök gärna hennes hemsida.) En otroligt duktig och framgångsrik kvinna. Hon hade med sig fyra härliga cockrar, trevliga och ganska livliga på golvet men stod fascinerande stilla på trimbordet. Monica med svarta tiken Sonja.

Vi gick igenom alla trimtekniker, linjer och små tricks och knep...Öronen fick fästas med hårsnodd så att vi alla kunde se hennes vackra linjer. Inspektion! Underbara vänner, Mjölby-Caroline och schnauzer-Lena. (Obs. bilden är tagen med hundens oklippta sida häråt...) Monica trimmade bara ena sidan åt gången så att vi kunde jämföra med den otrimmade sidan.
Andra hunden uppställd med den otrimmade sidan. En röd tik.
Trimmad sida.Detta är orange roan hanen Otto.
Godingen, Ingela 6 månader sparades till sist. Monica demonstrerade hur hon trimmar en valppäls, här visar hon även hur man ska sträcka på sig... :)


Inte lätt att vara liten i stora, stora världen.

En alldeles underbart rolig dag till ända! Tack Monica & Hanna för en givande och lärorik dag!!
Det var så roligt att träffa alla sina gamla "skolkompisar", Hannas gamla och nya elever. Ni är ett härligt gäng! Och snart träffas vi ju igen, Lena håller nämligen schnauzerkurs nästa helg, 21-22 november! Naturligtvis kommer jag att vara på plats och kameran är med mig likaså!

Kram på er och vi ses nästa vecka med nya jobb på hemmaplan!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar